Vizsla Draadhaar

Kennel

Get Adobe Flash player

Onze honden:

Ghitta

Stamboomgegevens:


Ghitta:             Mezöföldi Kajtató Borostyán

Geboren:          29-04-2011

Vader:             Szélvigyázó-Garabonciás Fürge

Moeder:           Mezöföldi Kajtató Aranyos

Fokker:            Szabó Sándor

NHSB:             2880660

Chipnr:            972274000073919

Ghitta is de moeder van Faryn en dus ook de oma van Nayla

In maart 2014 kreeg ze haar eerste nestje. 7 pups. Eén daarvan hebben we gehouden (Faryn).

Toen het nest net een jaar oud was hebben we moeder en 3 van haar dochters ingeschreven voor de kampioensclubmatch van de Vizsla vereniging. We wonnen de eerste prijs! Moeder Ghitta werd ook 1e van de teven en haar dochter Faryn werd 1e bij de jeugd! Een prima resultaat!

In oktober 2015 kreeg Ghitta haar 2e nest. Net zo mooi, maar die zijn allemaal bij een ander gezin terecht gekomen.

Als jachthond heb ik met haar getraind en 2 maal haar B-diploma gehaald. Dat wil zeggen dat als ze met een jacht mee zou gaan, ze weet wat haar taak is. Ze kan de bevelen goed uitvoeren. Voor mij is dit niet noodzakelijk. Ik ben geen jager, maar voor Ghitta is het een heel leuke hobby. Elke zondag gaan we trainen, ook nu nog.

Het dagelijks leven van Ghitta speelt zich af in de omgeving van Vlaardingen. Samen met veel hondenvrienden lopen we bijna dagelijks door de polder en laten de honden daar zoveel mogelijk vrij. Er wordt heel wat gerend en gespeeld. De groep honden kan erg goed met elkaar overweg. Onderstaande foto spreekt voor zich… Ghitta springt net het water in.

Faryn 

Faryn is de moeder van Nayla.


Faryn is al overleden. Nog geen jaar na haar nest, waaruit Nayla geboren is, werd er bij haar botkanker in haar knie geconstateerd. Ongeneeslijk en daarom voor ons reden om haar verder lijden te besparen. We hebben haar laten inslapen.

Nayla

Stamboomgegevens:

Nayla:              Quodijin’s Noa

Geboren:          09-04-2020

Vader:              Basco vom Furlbachtal

Moeder:            Quodijin’s Faryn

Fokker:            J. Jonkers Both

NHSB:              3191876

Chipnr:             528140000788320


Nayla is onze jongste hond.

Nayla is een dochter uit het 2e en laatste nest van Faryn. Als kleine pup is ze opgevoed door een echtpaar uit Zoetermeer. Na 8 maanden is ze teruggekomen bij ons. Op de vizsladag van 2022 heeft ze bij de kampioensshow, een uitmuntend als beoordeling gekregen en een 2e plaats verdiend.

Sinds ze terug is, zijn we begonnen met de jachttraining. Ook veldwerk hebben we geprobeerd. Dat lukte haar goed, alleen mijn begeleiding schoot tekort. We concentreren ons nu op de jachttraining. Enkele weken geleden heeft ze haar eerste jachtdiploma gehaald (SJP – C).