Vizsla Draadhaar

Kennel

Get Adobe Flash player

Nayla

Stamboomgegevens:

Nayla:              Quodijin’s Noa

Geboren:          09-04-2020

Vader:              Basco vom Furlbachtal

Moeder:            Quodijin’s Faryn

Fokker:            J. Jonkers Both

NHSB:              3191876

Chipnr:             528140000788320

 

Nayla is een dochter uit het laatste nest van Faryn. Als kleine pup is ze opgevoed door een echtpaar uit Zoetermeer. Echter is ze na 9 maanden teruggekomen bij ons. Het is een dartele dame, die wat moeilijk opvoedbaar was. Dat is hier goed gekomen.

 

Sinds ze terug is, zijn we begonnen met de jachttraining. Ook veldwerk hebben we geprobeerd. Dat lukte goed, alleen mijn begeleiding schoot tekort. We concentreren ons nu op de jachttraining.

Ghitta

Stamboomgegevens:

Ghitta:             Mezöföldi Kajtató Borostyán

Geboren:          29-04-2011

Vader:             Szélvigyázó-Garabonciás Fürge

Moeder:           Mezöföldi Kajtató Aranyos

Fokker:            Szabó Sándor

NHSB:             2880660

Chipnr:            972274000073919

Het dagelijks leven van Ghitta speelt zich af in de omgeving van Vlaardingen. Samen met veel hondenvrienden lopen we bijna dagelijks door de polder en laten de honden daar zoveel mogelijk vrij. Er wordt heel wat gerend en gespeeld. De groep honden kan erg goed met elkaar overweg. Onderstaande foto spreekt voor zich… Ghitta springt net het water in.

Als jachthond heb ik met haar getraind en 2 maal haar B-diploma gehaald. Dat wil zeggen dat als ze met een jacht mee zou gaan, ze weet wat haar taak is. Ze kan de bevelen goed uitvoeren. Voor mij is dit niet noodzakelijk. Ik ben geen jager, maar voor Ghitta is het een heel leuke hobby. Elke zondag gaan we trainen, ook nu nog.

In maart 2014 kreeg ze haar eerste nestje. 7 pups. Eén daarvan hebben we gehouden!

Toen het nest net een jaar oud was hebben we moeder en 3 van haar dochters ingeschreven voor de kampioensclubmatch van de Vizsla vereniging. We wonnen de eerste prijs! Moeder Ghitta werd ook 1e van de teven en haar dochter Faryn werd 1e bij de jeugd! Een prima resultaat!!

In oktober 2015 kreeg Ghitta haar 2e nest. Net zo mooi, maar die zijn allemaal bij een ander gezin terecht gekomen.

 
Het dagelijks leven van de honden speelt zich af in de omgeving van Vlaardingen. Samen met veel hondenvrienden lopen we bijna dagelijks door de polder en laten de honden daar zoveel mogelijk vrij. Er wordt heel wat gerend en gespeeld. De groep honden kan erg goed met elkaar overweg. Onderstaande foto spreekt voor zich… 
ghitta springt