Vizsla Draadhaar

Kennel

Get Adobe Flash player

Vrolijke pup zoekt nieuw huis/baasje

Op 14 december 2023 is puppy Dibbe geboren. Hij is vrolijk, al bijna zindelijk en mag na 8 februari zijn nest verlaten.

Het 10e nestje

Op 14 december 2023 is het 1e nestje van Nayla geboren.


   Teefje Noya 

   Reutje Dibbe


Het zijn 2 pups. 1 reutje en 1 teefje. Flinke pups, die bovendien genoeg melk kregen om te groeien. Dat deden ze dan ook voorspoedig! Moeder Nayla is een goede moeder.

Echter na bijna 3 weken is het pup-teefje plotseling overleden. Dat gaf veel verdriet bij Nayla en bij ons.

Gelukkig gaat het met het reutje wel heel goed! We hebben hem Dibbe genoemd, naar zijn Vader, Dibbe jr dus!

Hij heeft alle ruimte en aandacht van zijn moeder en van ons. Inmiddels hebben we een vriendinnetje voor hem gevonden om het alleen zijn wat te compenseren.

 

Nayla is gedekt

Op donderdag 12 en vrijdag 13 oktober zijn we op bezoek geweest bij Dibbe! In de tuin hebben Nayla en Dibbe eerst uitgebreid met elkaar gespeeld. Na een poosje werden ze erg geïnteresseerd in elkaar en heeft hij zijn taak zeer serieus genomen. Op vrijdag gingen we op herhaling.

Nu is het wachten op de echo bij Nayla. Allereerst om te zien of ze drachtig is (is gelukkig meestal wel zo) en ook om te zien hoeveel pups er verwacht kunnen worden. De geboorte verwachten we rond 15 december 2023.

Hoera! Eind 2023 krijgt Nayla haar eerste nestje

In oktober wordt Nayla (Quodijins Noa) gedekt door Dibbe (Quodian’s Ferreira). Ze hebben beiden alle verplichte onderzoeken gehad. De Nederlandse vereniging van Hongaarse staande honden “Vizsla” heeft de geplande dekking goedgekeurd en voldoet daarmee aan het Verenigingsfokreglement. Het wachten is op de komende loopsheid van Nayla.10e nestje
Sinds 1995 heb ik Vizsla’s en zo nu en dan heb ik er mee gefokt. Alleen als het verantwoord was een nestje te organiseren en als de pups verzekerd zouden zijn van een heel goed huis. Nu is het bijna zover en wil ik mijn 10e nestje laten ontstaan.

De moeder
Nayla is mijn 7e Vizsla. Ze is net als haar moeder bij mij thuis geboren. Haar oma is bij mij gekomen toen ik met pensioen ging, dus alle tijd voor de honden kreeg. Nayla is een enthousiaste hond die graag mee naar buiten gaat. Ze traint lekker mee met de anderen en is ook goed in veldwerk. Haar broer en 2 zusjes trainen enthousiast met hun eigen baasjes op dit speciale onderdeel van de jachtsport en hebben al goede resultaten behaald. 

De aanstaande vader is Dibbe (Quodian’s Ferreira). Dit wordt de eerste keer dat hij nakomelingen krijgt. Hij is een enthousiaste, vrolijke en vriendelijke reu. Hij houdt erg van apporteren. Zoeken naar een verstopte dummy in de tuin of in een bosje vindt hij helemaal geweldig. Al snel had hij zijn eerste echte jachtdiploma, SJP-C. Hij heeft ook diverse malen meegedaan aan een workshop veldwerk en daarbij bleek hij goede aanleg te hebben. Hij is een lieve, knuffelige huishond.Meer informatie
Bent u nieuwsgierig geworden? Bekijk dan ook de Facebookpagina voor foto’s en filmpjes van Nayla en andere Vizla’s. Heeft u belangstelling voor een pup of wilt u meer informatie? Neem dan contact met mij op.
 

Raf zoekt een nieuw huis!

UPDATE: Raf heeft een nieuw huis gevonden!

Raf, Quodijin’s Lucas, draadhaar reu van bijna 3 jaar (09-04-2020) kan helaas door omstandigheden niet meer bij zijn baas zijn.


Raf is een forse reu met een vriendelijk karakter. Is voorzichtig met kinderen, maar door zijn maat wellicht wat lomp en zou dus wat beter op zijn plek zijn bij wat oudere kinderen.

Op de foto zie je Raf met zijn oma. Zoals je ziet heeft deze kleinzoon niet de draadhaarvacht van zijn oma meegekregen.

Het nest waar hij een deel van is, blinkt uit in de jacht. Een broer en een zusje hebben afgelopen jaar al een veldwerkkwalificatie gehaald. Raf heeft bij zijn vorige baas nog niet veel van de jacht meegekregen, maar laat zien dat hij het allemaal graag wil leren. Zijn enthousiasme is erg groot en hij vergeet dan ook wel eens netjes bij zijn baas te blijven.

De eerlijkheid gebiedt te vertellen dat de gehoorzaamheid nog wel eens te wensen overlaat. Maar met de nodige inspanning zou dat goed moeten komen.

In huis gedraagt hij zich goed. Geen baknijd, bak leegeten ook geen probleem en hij pakt snoepjes netjes aan. Hij wil wel graag in je buurt zijn. Soms even aandacht vragen door een beencontact. Het verschil tussen speelgoed voor de hond en mensenspullen is hem ook duidelijk.

Vizsla Draadhaar pups gepland

We gaan een nestje krijgen van Faryn met Max. De toestemming van de vereniging is al binnen en de eerste foto’s staan op mijn facebookpagina. De dekking wordt binnenkort verwacht. De geboorte begin maart 2020.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Klik hier voor de Facebookpagina.

Ghitta is drachtig. Pups verwacht eind oktober 2015!

echoOp 24 september 2015 is deze echofoto gemaakt. Ghitta is dus drachtig.

Ze heeft volgens de dierenarts 7 of 8 pups bij zich.

De geboorte kan in de laatste dagen van oktober verwacht worden.

Hier op onze facebookpagina kunt u de laatste berichten volgen.

Ghitta krijgt haar 2e nestje

Ghitta is inmiddels ruim 4 jaar oud. Eind augustus 2015 is zij voor de 2 keer gedekt. Als alles goed gaat, worden de pups in de laatste dagen van oktober geboren.


De vader van het nest is: Amberpoints Onyx. Van hem staan foto's op de facebookpagina.

Dit nieuwe nestje gaan we natuurlijk ook met Facebook volgen!

Wilt u het eerste nestje nog zien? Ga dan naar het onderste deel van de facebookpagina en lees en kijk naar de belevenissen van toen.

Ghitta krijgt pups!


Ghitta is 4 weken geleden gedekt! Na een echo weten we het zeker….Ghitta krijgt eind maart pups.
Op de echo zijn 5 pups gezien. Vaak worden niet alle aanwezige pups gevonden, dus we gaan er van uit dat er minstens 5 pups gaan komen.

larmasDe vader van het nest is Larmas:
Fürdoházi Larmas
Geb: 31-05-2007
V: Int Kamp. Betyár Z Malookocskej
M: Fürdóhazi Tini
HD B (NL)
Aangekeurd door de Hongaarse Vizsla club
vrij van erfelijke oogafwijkingen
KV/TSZ /VAV

Van hem staan meer foto’s op de reuen pagina van de website van mijn vriendin Kennel Quodian's.

Het nestje zullen we laten zien op een speciaal daarvoor gemaakte facebookpagina. Klik op deze link en volg haar als de pups geboren zijn!

Gepland nest van Ghitta

ghitta kcmGhitta is inmiddels twee jaar oud, heeft verschillende schoonheidsprijzen gekregen en heeft ook haar eerste jachtkwalificaties binnen. April 2013 heeft ze de jacht basis test gehaald en een paar maanden later haalde ze haar eerste C diploma van de KNJV. Nu kunnen we aan een nestje gaan denken. De eerstkomende loopsheid zouden we kunnen benutten. Dat zou betekenen dat het nestje ongeveer eind maart geboren kan worden. Daar gaan we voorlopig dus van uit. Nu zijn we nog  in overleg om een goed passende reu te vinden.