Vizsla Draadhaar

Kennel

Get Adobe Flash player

Eind 2023 krijgt Nayla haar eerste nestje

In oktober willen we Nayla (Quodijins Noa) laten dekken door Fényes Varázs Gusztáv (Guus). Ze heeft alle verplichte onderzoeken gehad en alles is goedgekeurd. De toestemming van de rasvereniging is binnen. Het wachten is op de komende loopsheid.

10e nestje
Sinds 1995 heb ik Vizsla’s en zo nu en dan heb ik er mee gefokt. Alleen als het verantwoord was een nestje te organiseren en als de pups verzekerd zouden zijn van een goed huis. Nu is het bijna zover en wil ik mijn 10e nestje laten ontstaan.

De moeder
Nayla is mijn 7e Vizsla. Ze is net als haar moeder bij mij thuis geboren. Haar oma is bij mij gekomen toen ik met pensioen ging, dus alle tijd voor de honden kreeg. Nayla is een enthousiaste hond die graag mee naar buiten gaat. Ze traint lekker mee met de anderen en is ook goed in veldwerk.

De vader
De aanstaande vader is Guus (Fényes Varázs Gusztáv) een keurige heer, die heel wat jachtpapieren heeft verzameld. Hij is een achterkleinkind van een eerdere Vizsla van mij. Hij heeft geen verwantschap met Nayla. Guus heeft al enkele nestjes op zijn naam staan. Allemaal gezonde pups, die van hun leven genieten.

Meer informatie
Bent u nieuwsgierig geworden? Bekijk de Facebookpagina voor foto’s en filmpjes van Nayla en andere Vizla’s. Heeft u belangstelling voor een pup of wilt u meer informatie? Neem dan contact met mij op.
 

Raf zoekt een nieuw huis!

UPDATE: Raf heeft een nieuw huis gevonden!

Raf, Quodijin’s Lucas, draadhaar reu van bijna 3 jaar (09-04-2020) kan helaas door omstandigheden niet meer bij zijn baas zijn.


Raf is een forse reu met een vriendelijk karakter. Is voorzichtig met kinderen, maar door zijn maat wellicht wat lomp en zou dus wat beter op zijn plek zijn bij wat oudere kinderen.

Op de foto zie je Raf met zijn oma. Zoals je ziet heeft deze kleinzoon niet de draadhaarvacht van zijn oma meegekregen.

Het nest waar hij een deel van is, blinkt uit in de jacht. Een broer en een zusje hebben afgelopen jaar al een veldwerkkwalificatie gehaald. Raf heeft bij zijn vorige baas nog niet veel van de jacht meegekregen, maar laat zien dat hij het allemaal graag wil leren. Zijn enthousiasme is erg groot en hij vergeet dan ook wel eens netjes bij zijn baas te blijven.

De eerlijkheid gebiedt te vertellen dat de gehoorzaamheid nog wel eens te wensen overlaat. Maar met de nodige inspanning zou dat goed moeten komen.

In huis gedraagt hij zich goed. Geen baknijd, bak leegeten ook geen probleem en hij pakt snoepjes netjes aan. Hij wil wel graag in je buurt zijn. Soms even aandacht vragen door een beencontact. Het verschil tussen speelgoed voor de hond en mensenspullen is hem ook duidelijk.

Vizsla Draadhaar pups gepland

We gaan een nestje krijgen van Faryn met Max. De toestemming van de vereniging is al binnen en de eerste foto’s staan op mijn facebookpagina. De dekking wordt binnenkort verwacht. De geboorte begin maart 2020.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Klik hier voor de Facebookpagina.

Ghitta is drachtig. Pups verwacht eind oktober 2015!

echoOp 24 september 2015 is deze echofoto gemaakt. Ghitta is dus drachtig.

Ze heeft volgens de dierenarts 7 of 8 pups bij zich.

De geboorte kan in de laatste dagen van oktober verwacht worden.

Hier op onze facebookpagina kunt u de laatste berichten volgen.

Ghitta krijgt haar 2e nestje

Ghitta is inmiddels ruim 4 jaar oud. Eind augustus 2015 is zij voor de 2 keer gedekt. Als alles goed gaat, worden de pups in de laatste dagen van oktober geboren.


De vader van het nest is: Amberpoints Onyx. Van hem staan foto's op de facebookpagina.

Dit nieuwe nestje gaan we natuurlijk ook met Facebook volgen!

Wilt u het eerste nestje nog zien? Ga dan naar het onderste deel van de facebookpagina en lees en kijk naar de belevenissen van toen.

Ghitta krijgt pups!


Ghitta is 4 weken geleden gedekt! Na een echo weten we het zeker….Ghitta krijgt eind maart pups.
Op de echo zijn 5 pups gezien. Vaak worden niet alle aanwezige pups gevonden, dus we gaan er van uit dat er minstens 5 pups gaan komen.

larmasDe vader van het nest is Larmas:
Fürdoházi Larmas
Geb: 31-05-2007
V: Int Kamp. Betyár Z Malookocskej
M: Fürdóhazi Tini
HD B (NL)
Aangekeurd door de Hongaarse Vizsla club
vrij van erfelijke oogafwijkingen
KV/TSZ /VAV

Van hem staan meer foto’s op de reuen pagina van de website van mijn vriendin Kennel Quodian's.

Het nestje zullen we laten zien op een speciaal daarvoor gemaakte facebookpagina. Klik op deze link en volg haar als de pups geboren zijn!

Gepland nest van Ghitta

ghitta kcmGhitta is inmiddels twee jaar oud, heeft verschillende schoonheidsprijzen gekregen en heeft ook haar eerste jachtkwalificaties binnen. April 2013 heeft ze de jacht basis test gehaald en een paar maanden later haalde ze haar eerste C diploma van de KNJV. Nu kunnen we aan een nestje gaan denken. De eerstkomende loopsheid zouden we kunnen benutten. Dat zou betekenen dat het nestje ongeveer eind maart geboren kan worden. Daar gaan we voorlopig dus van uit. Nu zijn we nog  in overleg om een goed passende reu te vinden.