Vizsla Draadhaar

Kennel

Get Adobe Flash player

Pups 5 weken oud

Op woensdag 18 februari waren de pups alweer 5 weken oud. Alle tanden zijn doorgekomen en de kiezen staan op doorbreken. Dat betekent dat er stevig gekauwd wordt op alles wat in de buurt ligt. Soms is dat de poot of zelfs de neus van een broer of zus. Dat geeft natuurlijk weer protest van het ‘slachtoffer'. Kortom het is nu een levendige bedoening in ons huis.
Het kleine van de eerste weken is er nu helemaal vanaf, het zijn echte kleuters geworden. Ze zijn op onderzoek uit, alles wat nieuw is, wordt met enthousiasme bestormd en uitgeprobeerd. Liefst met allemaal tegelijk.
Ondanks de winterdag, zijn ze regelmatig buiten om ook daar te spelen. Na een aarzelend begin zijn ze daar helemaal gewend en wordt ook daar stevig gerend en gespeeld. Buiten groeien erg lekkere planten met stevige stengels om de kiezen mee te masseren. Snoeien hoeft dit voorjaar dan ook nauwelijks meer!
Eten kunnen ze als de besten. Alles smaakt naar meer. Als ik in de keuken bezig ben met hun bak met voer ruiken ze dat al. De hele ploeg staat me dan aan te moedigen vooral op te schieten.

Deze week is samen met Yvette Hoorman weer een serie portretten gemaakt van de 7 pups. Hieronder een eerste inpressie met de 6 jongens en het ene meisje op een rij.
(klik voor groot)

collage

Komende week staat in het teken van het naderende afscheid. In deze week gaan we naar de dierenarts voor de eerste inentingen en de medische ‘keuring'. Daar gaan we met de auto naar toe, dus die ervaring hebben ze ook meteen. De puppietest, die ons moet bevestigen hoe de karaktertjes zich aan het ontwikkelen zijn gaan we ook doen en tenslotte moet er ook gechipt worden. De pups krijgen dan een soort digitale rijstkorrel onder het vel bij het schouderblad geplaatst. Daarmee krijgt iedere pup zijn eigen identificatienummer, wat overeenkomt met zijn of haar stamboom, zodat ze hun leven lang herkenbaar zijn.

Hieronder weer een selectie van de leukste plaatjes. Klik erop en de hele serie verschijnt.

Nestje 2009
Nestje 2009 Nestje 2009
Nestje 2009
Nestje 2009 Nestje 2009
Nestje 2009
Nestje 2009 Nestje 2009
Nestje 2009
Nestje 2009 Nestje 2009

Pups alweer bijna 4 weken oud

Geniet u mee met de nieuwe foto's ?! Hieronder weer een selectie van de leukste plaatjes. Klik erop en de hele serie verschijnt.

Pups 2 weken oud

Gisteren werden de pups alweer twee weken oud. Ze doen het voortreffelijk. Ze groeien als kool en we horen niets dan tevreden geluidjes. Dat is te zeggen... tenzij de nageltjes geknipt worden. Sommigen vinden het dan niet prettig om gestoord te worden bij het drinken! Een goed longvolume hebben ze dus ook. Dat hebben we wel kunnen horen. De oogjes zijn langzaam open gegaan. De eerste, soms wat verbaasde, blikken naar de wereld om hun heen. Het is weer prachtig de ontwikkeling te mogen meemaken.

Hieronder weer een paar voorbeelden van nieuwe foto's. Klik erop en de hele serie verschijnt. Daaronder de groeigrafiek. Duidelijk is dat ze stevige, gezonde pups zijn. 


groei_14dagen