Vizsla Draadhaar

Kennel

Get Adobe Flash player

Nestje pups van Jarda in 2004

Op 22 juli 2004 was het zover! Jarda kreeg haar eerste nestje. Voor ons een hele belevenis met een heleboel werk, maar met nog veel meer vertedering.


Het waren 8 pups, 5 teven en 3 reuen. Allemaal gezond en goed op gewicht. Bij de geboorte zijn de pups natuurlijk nat. Hun vacht is dan heel bijzonder, gestreept. Dat verdwijnt als ze droog worden.

Week 1
De eerste dagen is rust erg belangrijk. Jarda moest bijkomen en wennen aan haar kroost en de pups hebben het erg druk met drinken en leven. Het ging erg goed. Na een week waren de pups al verdubbeld in gewicht en kropen al wat rond.

Week 2
De eerste belangstellenden kwamen langs. Alle hondjes hadden bij hun geboorte een gekleurd bandje om gekregen, zodat we ze uit elkaar konden houden. Zo kwamen ze aan de namen puppy geel, puppy groen enz. 

Week 3
De eerste 2 weken zijn de oogjes nog dicht en horen ze ook niet veel omdat de oortje ook nog dicht zitten. Na 3 weken scharrelen ze al lekker rond in hun nest. De pootjes beginnen hun werk te doen, maar om met 4 poten tegelijk te lopen is in het begin best lastig.

Week 4
Het worden steeds meer herkenbare hondjes. Kijk maar naar de Puppygalerie, waar we deze pagina mee begonnen zijn! 

Week 5
Nu gaan de pups elkaar ontdekken, ze gaan leren dat ze hond zijn. Om als hond te kunnen leven met andere honden moet je tenslotte weten hoe de gedragscodes zijn. Lekker buiten spelen samen. 

Week 6
Langzaam aan leren we ze dat er meer bestaat dan moedermelk. Voor Jarda is het ook te veel om alle pups nog helemaal te voeden. Daar moet bijgevoed worden. Hun neus doet het goed, dus er is belangstelling genoeg voor lekkere geurtjes en proeven willen ze ook wel.

Week 7
Niet alleen hond zijn moeten ze leren, maar ook de mensenwereld mag niet onbekend blijven. Binnen kennen ze al veel, maar buiten is ook belangrijk. We trekken erop uit met ze. We bezochten een bejaardenhuis. De mensen en honden hebben die middag erg van elkaar genoten!

Week 8
En dan komt de tijd van afscheid nemen. De eerste pups vertrekken. Gelukkig niet allemaal tegelijk. Voor Jarda en voor onszelf zou dat een te grote overgang zijn. Jarda geeft wel de laatste tijd aan niet meer zoveel belangstelling voor haar kinderen te hebben, ze zijn kennelijk zelfstandig genoeg. 

Bij hun nieuwe baasjes
Van alle pups hebben we ook foto’s bij hun nieuwe baasjes. Sommigen hebben er ook verhalen bij geschreven. We zijn van plan op deze site te laten zien hoe het verder gaat met de pups, wat nu jonge honden zijn geworden...